Haugesund: Fagtreff for håndverkere om farlige stoffer

Snu boksen og vri på tuben for å ta vare på egen helse, oppfordrer Direktoratet for byggkvalitet og Miljødirektoratet på en rekke fagtreff i høst.

Sist endret 05.09.2018
Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå giftige stoffer på jobb.
Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå farlige stoffer på jobb. Foto: Solveig Irgens, DiBK.

Første bud for å unngå helse- og miljøskadelige stoffer på jobb er ganske enkelt å vite hva du utsetter deg for.

- Snur du boksen, ser du eventuelle faresymboler med en gang, påpeker byggmester og prosjektleder Christian Weltz. I høst skal han være foredragsholder på fagtreffet "Jobb uten gift" for håndverkere landet over, på vegne av Direktoratet for byggkvalitet.

Praktiske tips og råd

Fagtreffene er et samarbeid mellom Direktoratet for byggkvalitet, Miljødirektoratet, Byggmesterforbundet og byggevarehandelen. Treffene er myntet på håndverkere som tar oppdrag for private boligeiere.

- Vi kommer med tips og råd om hvordan du finner ut hvilke farlige stoffer som finnes i ulike byggevarer, og hva du kan velge i stedet, forteller Weltz. Han har lang erfaring som håndverker og prosjektleder, driver eget firma og underviser i Mesterbrevutdanningens "Bli Mester".

Høstens treff følger opp de populære fagtreffene Lavenergiprogrammet og Direktoratet for byggkvalitet har arrangert de siste to årene. I alt 6500 håndverkere har deltatt på tidligere treff.

Finn fagtreff i nærheten av deg

Det er planlagt flere fagtreff over store deler av landet. Se kalenderen vår for å finne et fagtreff i nærheten av deg.

Praktisk informasjon

Tid: Mandag 12. november kl. 17
Sted: 247-bygget. Spannaveien152, Haugesund

Påmelding: Send e-post til arrangøren

Arrangør: PDS Arkitekt AS

Finn fagtreff i nærheten av deg

Det er planlagt flere fagtreff over store deler av landet. Se kalenderen vår for å finne et fagtreff i nærheten av deg.