Byggevareinfo.no: Ny nettside om krav til dokumentasjon av byggevarer

Nettsiden byggevareinfo.no samler informasjon om hvordan kravene til produktdokumentasjon tilfredsstilles.

Sist endret 08.11.2013
Illustrasjonsfoto av byggverk. På nettsiden byggevareinfo.no finner du hvilke krav som stilles til dokumentasjon av byggevarer
På nettsiden byggevareinfo.no finner du hvilke krav som stilles til dokumentasjon av byggevarer Ill.foto: Ilja C. Hendel

Denne artikkelen ble publisert for en tid tilbake. Vi har tatt vare på den fordi den kan vise nyttig innhold, men merk at innholdet kan være mangelfullt eller ikke oppdatert i henhold til dagens regelverk.

Ved nyttår trer nye krav til dokumentasjon av byggevarer i kraft.

Byggevareinfo.no er direktoratets nye verktøy for å spre kunnskap om kravene til dokumentasjon av byggevarer. Siden vil hjelpe bransjen med å tilpasse seg byggevareforordningen.

Søk etter kunnskap

Byggevareinfo.no bygger på tre søkefunksjoner: Søk etter gjeldende produktstandarder, søk etter attestasjonsmoduler og søk i ofte stilte spørsmål til dokumentasjon av byggevarer.

- Søkefunksjonene gjør det enkelt å bruke nettsiden for alle som ønsker mer kunnskap på dette området, sier seniorrådgiver Mathieu Veulemans.

Attestasjonsmoduler spiller en viktig rolle for dokumentasjon av egenskapene til både CE-merkede og ikke CE-merkede byggevarer.

- Dette er en viktig søkefunksjon, som har vært etterspurt i bransjen og som nå er på plass. Det er blant annet et nyttig hjelpemiddel for å vurdere hvilken tredjepartsvurdering som trengs for å dokumentere egenskapene til ikke CE-merkede byggevarer, sier Veulemans.

Nettsiden er tilpasset bruk både for nettbrett og smarttelefoner, slik at den også enkelt kan brukes på byggeplass for å sjekke om byggevarer har riktig dokumentasjon.

Ivaretar kvalitet

Nettsiden er rettet mot produsenter, distributører og importører av byggevarer, samt ansvarlige foretak i et byggprosjekt som skal sørge for at dokumentasjon for byggevarer er tilgjengelig for byggesaken.

- Riktig bruk av byggevarer er viktig for at byggverk skal få riktig kvalitet. Med den nye nettsiden har vi lagt til rette for at bransjen kan få nødvendige informasjon om kravene til dokumentasjon av byggevarer, sier Janneke Solem, avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet.

byggevareinfo.no vil oppdateres jevnlig med tilbakemeldinger fra bransjen, og med nye konkrete spørsmål og svar som sendes inn.

Gå til nettsiden