Bygg Reis Deg: Elsykkel til Hardanger

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) spurte om hvem som kunne mest om byggkvalitet på årets Bygg Reis Deg. Og vi fikk svar.

Sist endret 31.10.2017
900 besøkende testet kunnskapene sine om byggkvalitet på DiBKs stand på Bygg Reis Deg. Hans Gravdal fra Norheimssund vant quizen. Premien - en elsykkel - skal datteren Ingrid Gravdal få.

Svar fikk vi av hele 900 quiz-deltakere som besøkte direktoratets stand under byggemessen. Avdelingsdirektør og leder for sentral godkjenning Steinar Andersen, var særdeles godt fornøyd med årets messe.

- Publikum var tydeligvis opptatt av å teste sine kunnskaper om byggkvalitet. Med over 900 deltakere i quizen så må vi si at dette var en ubetinget suksess. Konkurransen var åpen helt fram til messen stengte lørdag kveld, og nå er vinneren av quizen kåret.

Quiz-mester fra Hardanger

Fornøyd er også vinneren av direktoratets quiz om byggkvalitet, Hans Gravdal, fra Norheimsund i Hardanger. Han er blitt eier av en elsykkel fra BMW til en verdi av 27 000 kroner, som premie for sine kunnskaper om byggkvalitet.

- Ja, dette var en fantastisk overraskelse! Jeg trenger ikke sykkel, men dattera mi blir 15 om et par dager og hun ønsker seg elsykkel i stedet for moped, så dette var artig.

Gravdal er daglig leder i Hardanger byggsenter AS. Han både driver butikken og er utførende som tømrer. Bedriften setter opp industribygg, boliger, hytter, tilbygg og utfører rehabilitering i Norheimsund og nærliggende kommuner.

- Firmaet deltar på Bygg Reis Deg hver gang messen arrangeres. I år var vi ti ansatte som reiste. Turen er både en premiering av deres innsats gjennom året og det gir oss viktig inspirasjon i jobben.

Seriøsitetsregister for foretak i ROT-markedet

Direktoratets stand var i år et samarbeid med Opplæringskontoret for håndverk og industrifag (OKHI) på Gjøvik. Tema for standen var byggkvalitet, med fokus på viktigheten av en god fagutdanning, at foretakene i byggebransjen driver seriøst og at regelverket er velfungerende.

Direktoratets hovedfokus på messen var profilering av sentral godkjenning og det kommende seriøsitetsregisteret.

- Seriøsitetsregisteret er et frivillig register som skal gi underleverandører og foretak i ROT-markedet mulighet til å vise at de er seriøse, forteller Andersen i DiBK. -Konkurransen vår trakk besøkende til messestanden, og vi fikk dermed gode samtaler med fagfolk som hadde spørsmål om både sentral godkjenning og det nye seriøsitetsregisteret.