Enklere for kommunene å føre tilsyn med produktdokumentasjon

Direktoratet for byggkvalitet gjør det enklere for kommunene å føre tilsyn med produktdokumentasjon.

Sist endret 04.04.2019

Direktoratet har laget to hjelpemidler – en temaveiledning og en digital veiviser – som gjør det enklere og raskere for kommunene å gjennomføre tilsyn med produktdokumentasjon.

-Tilsyn med produktdokumentasjon er et prioritert område for kommunens tilsyn i byggesaker i 2019, og vi ønsker å gjøre det enklere å gjennomføre tilsyn, sier senioringeniør Helena Langeland i Direktoratet for byggkvalitet.

Revidert utgave av temaveileder for tilsyn med produktdokumentasjon

-Vi har laget en revidert utgave av temaveilederen «Tilsyn med produktdokumentasjon». Målet er at kommunen raskt kan sette seg inn i hvordan de kan føre tilsyn med produktdokumentasjon og få et raskt innblikk i forskriften om dokumentasjon og omsetning av byggevarer, sier Langeland.

Veiviser for tilsyn med produktdokumentasjon i ny drakt

Til veilederen er det knyttet en digital veiviser som kommunene kan bruke i sitt tilsyn. Veiviseren er gjennomgått for å gi den et enklere språk og gjøre den mer tilpasset til kommunenes behov.

-Veiviseren viser deg veien til hvordan du kan gjøre tilsyn med byggevarer som er mye brukt i norske byggverk, sier Langeland.

Kontaktperson:

Sjekklister for bransjen

Direktoratet for byggkvalitet har også laget tilsvarende sjekklister for produktdokumentasjon rettet mot bransjen. Sjekklistene er nyttige for produsenter, importører, distributører og bestillere av byggevarer. Hensikten er at disse enkelt skal finne kravene til produktdokumentasjon for 20 byggevarer. 

For byggevarebransjen: Finn ut om byggevaren har riktig dokumentasjon