Fagtreff for håndverkere om farlige stoffer

Snu boksen og vri på tuben for å ta vare på egen helse, oppfordrer Direktoratet for byggkvalitet og Miljødirektoratet på en rekke fagtreff i høst.

Sist endret 02.10.2018
Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå giftige stoffer på jobb.
Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå å bruke produkter som inneholder helse- og miljøskadelige stoffer og hva de kan velge i stedet . Foto: Solveig Irgens, DiBK.

Første bud for å unngå helse- og miljøskadelige stoffer på jobb er ganske enkelt å vite hva du utsetter deg for.

- Snur du boksen, ser du eventuelle faresymboler med en gang, påpeker byggmester og prosjektleder Christian Weltz. I høst skal han være foredragsholder på fagtreffet "Jobb uten gift" for håndverkere landet over, på vegne av Direktoratet for byggkvalitet.

Praktiske tips og råd

Fagtreffene er et samarbeid mellom Direktoratet for byggkvalitet, Miljødirektoratet, Byggmesterforbundet og byggevarehandelen. Treffene er myntet på håndverkere som tar oppdrag for private boligeiere.

- Vi kommer med tips og råd om hvordan du finner ut hvilke farlige stoffer som finnes i ulike byggevarer, og hva du kan velge i stedet, forteller Weltz. Han har lang erfaring som håndverker og prosjektleder, driver eget firma og underviser i Mesterbrevutdanningens "Bli Mester".

Fortsatt ledige datoer

Høstens treff følger opp de populære fagtreffene Lavenergiprogrammet og Direktoratet for byggkvalitet har arrangert de siste to årene. I alt 6500 håndverkere har deltatt på tidligere treff.

- Som før står lokale arrangører for det praktiske, mens vi sørger for faglig innhold, forteller seniorrådgiver Solveig Irgens, soi@dibk.no i Direktoratet for byggkvalitet. Så langt er det planlagt flere fagtreff over store deler av landet.

- Men det er fortsatt mulig å melde seg som lokal arrangør, understreker Irgens. Vi er spesielt på jakt etter arrangører i Aust- og Vest Agder, Hordaland, Troms og Finmark, forteller hun.

 

Finn fagtreff i nærheten av deg

Så langt er det planlagt flere fagtreff over store deler av landet. Se kalenderen vår for å finne et fagtreff i nærheten av deg.