Nytt verktøy for deg som skal bygge bolig eller hytte

Direktoratet for byggkvalitet får mange henvendelser med spørsmål om krav i TEK17. Nå tester vi nye løsninger som kan gjøre det enklere å få oversikt over hvilke krav TEK17 setter til eneboliger og hytter.

Sist endret 14.08.2019
Direktoratet for byggkvalitet tester nå en veiviser som kan gjøre det enklere å finne ut hvilke krav byggteknisk forskrift setter til eneboliger og hytter. Foto: Colourbox

– Vi er i startfasen med en ny løsning, og vil gjerne få tilbakemeldinger på det vi har laget er nyttig og hva som bør bli bedre, sier prosjektleder Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

I veiviseren svarer du på noen spørsmål om det du skal bygge, og får markert hvilken forskriftstekst og veiledningstekst i byggteknisk forskrift som kan være relevant for det du vil bygge. Dermed unngår du å forholde deg til delene av regelverket som ikke er nødvendig for ditt byggeprosjekt.

– I denne første versjonen har vi tatt med all forskrifts- og veiledningstekst som kan være relevant ved boligbygging. Noen kan synes dette er omfattende, men vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra byggmestere, arkitekter og andre fagpersoner på om et slikt verktøy er nyttig før vi jobber videre med å forbedre løsningen, sier Amdam.

Pilotprosjektet dekker bare vanlige eneboliger og hytter. Uttrekket man får når man tester, er kun ment for testing, og kan ikke brukes til prosjektering av boliger.

Klikk på lenken til høyre for å prøve regelverkspiloten, og gi din tilbakemelding på denne måten å vise regelverket på.