Scott vant elsykkel i DiBK-konkurranse

Scott Thomson Bakke (28) fra Oppegård kommune vant Direktoratet for byggkvalitets konkurranse på Bygg Reis Deg.

Sist endret 22.10.2019
Scott Thomson Bakke ble den heldige vinneren av denne elsykkelen etter at han deltok på direktoratets konkurranse på Bygg Reis Deg. Foto: Direktoratet for byggkvalitet

Direktoratet hadde stand i hall E på Norges Varemesse. Tema på standen var produktdokumentasjon, CE-merket og byggevarers egenskaper.

Dobbel flaks for Scott

De besøkende på Bygg Reis Deg kunne teste sine egne egenskaper i en minigolfkonkurranse på direktoratets stand. Om lag 3000 besøkende testet hvor treffsikre de var, og til sammen 162 personer klarte å treffe hullet med en minigolfball.

– Jeg pleier aldri å vinne noe som helst, men nå hadde jeg dobbel flaks. Det var flaks at jeg traff hullet med golfballen, og enda mer flaks at jeg ble trukket ut som vinner. Jeg er helt målløs, sa Scott da han fikk vite at det var han som vant elsykkelen.

Fra blikkenslager til BIM-tekniker

Bygg Reis Deg varte fra onsdag 16. til lørdag 19. oktober. På direktoratets stand fikk folk svar på spørsmål om det vi jobber med, blant annet det byggtekniske regelverket og tilsyn med byggevarer.

Scott Thomson Bakke var på messen sammen med medstudenter ved Fagskolen i Oslo og Akershus, avdeling Vestby. Der studerer den tidligere blikkenslageren BIM (Building Information Modeling), og han blir BIM-tekniker når han er ferdig med det ettårige studiet.

  • Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) hadde stand på Bygg Reis Deg 16.–19. oktober.
  • Tema på standen var byggevarers egenskaper, hva som «skjuler» seg i CE-merket og hva folk bør tenke på før de velger varer til sitt byggeprosjekt.
  • DiBK er tilsynsmyndighet for byggevarer.
  • Les mer her: dibk.no/byggevarer