Smart oppussing kan lønne seg

Skal du pusse opp boligen din, kan det lønne seg å gjøre tiltak som sparer energi samtidig. Nå finner du gode råd smart oppussing av boligen din på våre nettsider.

Sist endret 31.05.2018
Illustrasjonsbilde, gulv: Skal du legge nytt gulv, kan du spare penger på å samtidig legge til rette for en mer miljøvennlig bolig.
Gulv: Skal du legge nytt gulv, kan du spare penger på å samtidig legge til rette for en mer miljøvennlig bolig.

Nordmenn blir kalt «verdensmestere i oppussing» og bruker milliarder av kroner på å pusse opp hvert eneste år. Ofte kan det være penger å spare på å gjøre flere ting samtidig.

Her er noen eksempler på smart oppussing:

Pusse opp badet?

De som kjenner en tenåring vet at badet kan regnes som et «hjem» i seg selv. Her ønsker vi gjerne ha det varmt og godt. Likevel er det faktisk mulig å spare energi når badet ikke er i bruk ved å montere et styringssystem for lys, varme og ventilasjon. I tillegg er det lurt å tenke på hvordan du kan spare på varmtvannet uten at det går utover komforten.

Legge om taket?

Det er en grunn til at vi går med lue om vinteren. Mye varme forsvinner ut øverst, også i hus. Må du likevel legge om taket, kan du vurdere om du skal etterisolere og få ny vindsperre samtidig.

Nytt gulv?

Bor du i et eldre hus, har du muligens et rikt utvalg av ullsokker og tøfler. Ingen liker å ha det gulvkaldt. Skal du likevel legge nytt gulv, kan du spare penger og få bedre komfort dersom du etterisolerer samtidig.

Få flere tips om hvordan du kan pusse opp smartere