Tilsynskampanje med bygningsmoduler

De siste årene har det vært en stor økning i bruken av bygningsmoduler i byggeprosjekter, og tilfeller med manglende dokumentasjon. Tilsynskampanje som skal avdekke om aktørene i det norske modulmarkedet har dokumentasjonen i orden.

Sist endret 12.06.2014
Direktoratet for byggkvalitet setter i gang tilsynskampanje med prefabrikkerte bygningsmoduler. Foto av bygningsmoduler.
Direktoratet for byggkvalitet setter i gang tilsynskampanje med prefabrikkerte bygningsmoduler

Denne artikkelen ble publisert for en tid tilbake. Vi har tatt vare på den fordi den kan vise nyttig innhold, men merk at innholdet kan være mangelfullt eller ikke oppdatert i henhold til dagens regelverk.

Direktoratet for byggkvalitet har satt i gang kampanjen. 

Skal dokumenteres som byggevare

Prefabrikkerte bygningsmoduler er en byggevare og skal dokumenteres som dette. Moduler leveres med høy ferdiggrad og ligger i system 1 for samsvarsbekreftelse. Det innebærer at de skal ha en produktsertifisering utført av et uavhengig tredjepartsorgan.

Favner hele modulmarkedet

Tilsynskampanjen retter seg mot produsenter, importører og distributører av prefabrikkerte bygningsmoduler. Dersom man får moduler levert fra utlandet direkte til byggeplass regnes man som en distributør, dersom modulene kommer fra et land utenfor EU/EØS, regnes man som importør.

Ønsker tips om bygningsmoduler

Dersom du har informasjon om moduler som omsettes på det norske markedet uten riktig dokumentasjon, kan du bruke tipsskjemaet vårt.

Tilsynet ble avsluttet høsten 2014.