To godkjenningsmerker

I perioden 1.1.2016-31.12.2018 eksisterer det to godkjenningsmerker. For å bruke det nye merket må foretaket ha søkt og fått tildelt sentral godkjenning etter de nye vilkårene.

Sist endret 10.10.2016
Fram til 31. desember 2018 eksistrerer det to merker for sentralt godkjente foretak. Bedrifter som har fått tildelt sentral godkjenning etter nye vilkår, kan laste ned godkjenningsmerket fra Mitt foretak. Andre som har sentral godkjenning etter gamle vilkår, kan laste ned logoen her.

Med endringene i sentral godkjenning fra 1. januar 2016 fulgte også et nytt godkjenningsmerke for ordningen.

Sentral godkjenning etter nye vilkår

Bedrifter som søker og får tildelt sentral godkjenning etter de nye vilkårene som gjelder fra 1. januar 2016, kan laste ned det nye godkjenningsmerket fra Mitt foretak (innlogging via ID-porten). Du vil få tilgang til å logge inn på nettsiden og laste ned logo når søknaden er innvilget.

Sentral godkjenning etter gamle vilkår

Foretak som har sentral godkjenning etter gamle vilkår skal bruke det røde godkjenningsmerket. Merket skal helst brukes i farge, men kan også brukes i en negativ variant når bakgrunnen blir for mørk og det mørke feltet med navnetrekket ikke kommer frem.

Merket står i en fast, ufravikelig form, og skal alltid ha med underteksten Direktoratet for byggkvalitet som avsender.

Merket, som en helhet, skal aldri endres i proposjon eller utseende. Merket kan i tillegg brukes i en enfargeversjon (sort) når det ikke er mulig å bruke farger.

Last ned filer fra lenkene til høyre. Bruk nettleserens «lagre som fil»-funksjon for å laste ned filene. Filene er komprimert i .zip-format. Bruk et program som «Unzip», «Stuffit Expander» eller tilsvarende for å pakke dem ut.

To godkjenningsmerker ut 2018

Det vil eksistere to godkjenningsmerker til og med 31. desember 2018. Bedrifter som har søkt om godkjenning helt fram til 13. desember 2015, er godkjent etter det gamle regelverket og skal bruke det gamle godkjenningsmerket.

Ulovlig bruk

Urettmessig bruk av godkjenningsmerkene er straffbart.

 

Last ned logo

Logoen kan brukes til markedsføring som for eksempel klistremerker til bil.