Juryen

Kommunal- og distriktsdepartementet har oppnevnt fagjuryen for Statens pris for byggkvalitet for perioden 2022–2025.

Sist endret 02.03.2022

Juryen for Statens pris for byggkvalitet (2022-2025):


Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL, juryleder (Oslo) 

Bård Folke Fredriksen SH 180x220.png
Fra 1. januar 2020 har Bård vært administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). Han har hatt en lang politisk karriere for Høyre, og blant annet medlem av Oslo bystyre fra 1992-2019. I denne perioden han har hatt tre byrådsposter, senest byråd for byutvikling i 2009 til 2015. I 2016-2018 var han statssekretær for kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Bård har en bachelor i offentlig rett og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.Camilla D. Gressnes, prosess- og kvalitetssjef i COWI AS  (Stjørdal)

Camilla Ditlevsen Gressnes-SH 180x220.png
Siden 2010 har Camilla jobbet med kvalitetsledelse, de siste 9 årene som prosess- og kvalitetssjef i COWI AS. Hun har et overordnet systemansvar, i tillegg til å ivareta alle prosesser rundt selskapets sertifikater.

Camilla har 10 års erfaring som byggesaksbehandler i ulike kommuner og vært kursholder i bruk av ByggSøk (elektronisk byggesøknad). Hun er utdannet sivilingeniør i bygg- og miljøteknikk fra NTNU.Leif Tore Hanssen, divisjonsdirektør i Oslobygg KF (Tromsø)

Leif_Tore_Hanssen-SH 180x220.png
Leif Tore er divisjonsdirektør i Oslobygg KF. Han har tidligere erfaring som utbyggingsdirektør i Omsorgsbygg, prosjektleder og eiendomssjef i Norges arktiske studentsamskipnad, direktør i Element Nor, drifts- og eiendomssjef i Universitetssykehuset Nord-Norge og teknisk sjef i Statsbygg.

Leif Tore er utdannet sivilingeniør ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik og har en MBA i strategisk ledelse og økonomi fra Universitetet i Tromsø.Jennifer Lamson, energi- og miljørådgiver i Höegh Eiendom AS (Oslo) 

Jennifer Lamson-SH 180x220.png
Siden 2009 har Jennifer jobbet som energi- og miljørådgiver. Hun har vært konsulent i Evotek AS og Reinertsen AS, før hun startet i Hoegh Eiendom i 2018. Arbeidet hennes har vært innen energiledelse, energioptimalisering, BREEAM, bærekraftstrategi og i det siste har hun hatt mye fokus på sirkulære løsninger. Jennifer jobber med helhetlige løsninger innen bærekraft fra utvikling, til prosjekt og inn i driftsfasen.

Hun har bachelor i biologi fra NTNU og master innen energi- og miljø i bygg, fra Høgskolen i Oslo og Universitet i Aalborg.Hildegunn Senneseth, senior interiørarkitekt MNIL i Henning Larsen (Bergen)

Hildegunn Senneseth-SH 180x220.png
Hildegunn ble uteksaminert master i interiørarkitektur fra Kunst- og designhøgskolen (KMD) i Bergen i 2010. Hun har mer enn 10 års erfaring som rådgiver. Fra 2016 jobbet hun hos Rambøll før hun startet hos Henning Larsen i 2021. I dag er hun senior interiørarkitekt MNIL med fag- og prosjektlederansvar både som interiørarkitekt og arkitekt.

Cecilie Bjerke Skjømming, regionleder arkitektur i Asplan Viak  (Kristiansand)

Cecilie Bjerke Skjømmig-SH 180x220.png
Cecilie er sivilarkitekt MNAL fra NTNU og regionleder for den tverrfaglige enheten Arkitektur og Bygg i Asplan Viak. Hun har erfaring fra prosjektering og ledelse hos Asplan Viak de siste 14 årene, og før dette bred arkitektpraksis fra mindre arkitektkontor. Hun ledet Agder Arkitektforening 2013-2017, er tidligere styremedlem i BYGG21, har arbeidet med Klimaveikart for Agder Fylkeskommune og er nå medlem av Kristiansand Byggeforum, et bredt offentlig og privat bransjeforum.
Martin Steinbekken, enhetsleder for areal- og byutvikling i Kongsvinger kommune (Kongsvinger) 

Martin Steinbekken_SH 180x220_Foto Anne Guro Røsæg.png
Martin jobber med utviklingsprosjekter, overordnet planlegging, reguleringsplaner og byggesaker i Kongsvinger kommune, der han er enhetsleder for areal- og byutvikling. Tidligere har han jobbet som konsulent med detaljplanlegging av landskapsplaner. Han har studert landskapsarkitektur på Norges landbrukshøgskole (nå NMBU) på Ås og ved University of Western Australia (UWA).